CENTRIRNIK ZA LES VERITAS

CENTRIRNIK ZA LES VERITAS

Centrirnik za les je preprosto in natančno orodje za iskanje središča lesenega obdelovanca. Izdelan je iz aluminija in jeklenega rezila za zarezovanje. Centrirnik ima pripravljene luknje za stensko montažo. Enostavno postavite kvadrat ali valj (do 15cm v premera) v centrirnik, po njem potolcite s kladivom, obrnite les za 90° in ga znova potolcite. Rezultat sta dve zarezni črti, ki označujeta sredino obdelovanca.

 

28,70

Centrirnik za les je preprosto in natančno orodje za iskanje središča lesenega obdelovanca. Izdelan je iz aluminija in jeklenega rezila za zarezovanje. Centrirnik ima pripravljene luknje za stensko montažo.

Enostavno postavite kvadrat ali valj (do 15cm v premera) v centrirnik, po njem potolcite s kladivom, obrnite les za 90° in ga znova potolcite. Rezultat sta dve zarezni črti, ki označujeta sredino obdelovanca. Veritas centrirnik dobro deluje tudi pri obdelovancih, ki niso kvadratni. Konec obdelovanca preprosto zarežite štirikrat namesto dvakrat. Tako boste dobili majhen mnogokotnik, središče katerega lahko nato označite na oko. Centrirnik pogosto uporabljajo strugarji.

Za les premera 150mm oz. 150x150mm.

Izdelano v Kanadi

Teža 0,3 kg