EPOKSI SMOLA CRYSTALRES 2K 1000+340g

EPOKSI SMOLA CRYSTALRES 2K 1000+340g

Epoksi smola Crystalres je dvokomponentna polimerna smola za izdelavo večjih unikatnih izdelkov – ulitkov. Največja priporočljiva debelina odlitka je 30-50mm. Za večje debeline, priporočamo večkratni nanos. Vsak dodaten sloj lahko vlijemo, ko je predhodni strjen.

  • Mešalno razmerje: 100:33
  • Čas uporabnosti (pot life) pri 20° C:  5-6 ur
  • Čas utrjevanja: 48-72 ur pri sobni temperaturi.
  • Maksimalna debelina nanosa: 30-50mm
  • Cena velja za garnituro, 1000+340g.
SKU: 893777Kategorije: Lepila in premazi, Lepljenje, Nega lesa

31,90

Epoksi smola Crystalres je dvokomponentna polimerna smola za izdelavo večjih unikatnih izdelkov – ulitkov.

Največja priporočljiva debelina odlitka je 30-50mm. Za večje debeline, priporočamo večkratni nanos. Vsak dodaten sloj lahko vlijemo, ko je predhodni strjen.

Mešalno razmerje: 100:33

Čas uporabnosti (pot life) pri 20° C:  5-6 ur

Čas utrjevanja: 48-72 ur pri sobni temperaturi.

Maksimalna debelina nanosa: 30-50mm

Gostota: 1.13g/cm2

Skrček pri polimerizaciji: 3,5% pri 23° C

 

Cena velja za garnituro, 1000+340g.

 

NAVODILA ZA ZALIVANJE:

Smola je zelo tekoča in samorazlivna, zato jo je potrebno omejiti oz. izdelati kalup. Ima zelo dober oprijem na les, kamen, beton,… zato uporabljamo silikonske kalupe ali pa površino kalupa iz drugega materiala namažemo z ločevalcem.

Upoštevamo priporočeno največjo debelino za posamezno smolo (točna debelina je odvisna od vrste smole, temperature zraka (višja temperatura pomeni, da lahko naenkrat zalivamo manjše debeline), zračne vlage, oblike izdelka,…)

NAVODILA ZA MEŠANJE:

Maso uporabljamo le pri temperaturah 15 stopinj Celzija in več.
V mešalni lonček zatehtamo izbrano količino komponente A, dodamo pravo količino komponente B in dobro premešamo (pri mešanju pazimo, da ne vmešamo preveč zraka).

Premešano maso prelijemo v drug lonček, postrgamo še s sten prvega lončka in ponovno dobro premešamo. Z mešanjem v dveh korakih se izognemo nestrjevanju zaradi slabo premešane mase. Z lončkom nežno potolčemo po podlagi, da se masa odzrači (mehurčki splavajo na površino).

Čas uporabnosti mase (čas, ki nam je na voljo za mešanje in zalivanje) in čas strjevanja sta odvisna od vrste mase in temperature zraka.

KASNEJŠA OBDELAVA:

Ko je masa popolnoma strjena, jo lahko brusimo in poliramo. Z brušenjem dosežemo enotno višino z lesom, s poliranjem pa vrnemo smoli visoki sijaj, ki ga med brušenjem izgubi.

 

Teža 2 kg