EPOKSI SMOLA VIWOOD 2K 1000+500g

EPOKSI SMOLA VIWOOD 2K 1000+500g

Epoksi smola Viwood je dvokomponentna nizkoviskozna zalivna masa, ki je primerna za izdelavo manjših kompozitnih izdelkov ter zalivanje razpok v lesu. Viwood smola deluje kot zalivna masa ali lepilo.

  • Mešalno razmerje: 1:2 utežno
  • Čas do začetka strjevanja: 30 minut pri 100g.
  • Čas utrjevanja: 24ur pri sobni temperaturi.
  • Maksimalna debelina nanosa: 20mm
  • Cena velja za garnituro, 1000+500g.
SKU: 893776Kategorije: Lepila in premazi, Lepljenje, Nega lesa

32,40

Epoksi smola Viwood je dvokomponentna nizkoviskozna zalivna masa, ki je primerna za izdelavo manjših kompozitnih izdelkov ter zalivanje razpok v lesu.

Viwood smola deluje kot zalivna masa ali lepilo.

 

Mešalno razmerje: 1:2 utežno

Čas do začetka strjevanja: 30 minut pri 100g.

Čas utrjevanja: 24ur pri sobni temperaturi.

Maksimalna debelina nanosa: 20mm

 

Cena velja za garnituro, 1000+500g.

 

NAVODILA ZA ZALIVANJE:

Smola je zelo tekoča in samorazlivna, zato jo je potrebno omejiti oz. izdelati kalup. Ima zelo dober oprijem na les, kamen, beton,… zato uporabljamo silikonske kalupe ali pa površino kalupa iz drugega materiala namažemo z ločevalcem.

Upoštevamo priporočeno največjo debelino za posamezno smolo (točna debelina je odvisna od vrste smole, temperature zraka (višja temperatura pomeni, da lahko naenkrat zalivamo manjše debeline), zračne vlage, oblike izdelka,…)

NAVODILA ZA MEŠANJE:

Maso uporabljamo le pri temperaturah 15 stopinj Celzija in več.
V mešalni lonček zatehtamo izbrano količino komponente A, dodamo pravo količino komponente B in dobro premešamo (pri mešanju pazimo, da ne vmešamo preveč zraka).

Premešano maso prelijemo v drug lonček, postrgamo še s sten prvega lončka in ponovno dobro premešamo. Z mešanjem v dveh korakih se izognemo nestrjevanju zaradi slabo premešane mase. Z lončkom nežno potolčemo po podlagi, da se masa odzrači (mehurčki splavajo na površino).

Čas uporabnosti mase (čas, ki nam je na voljo za mešanje in zalivanje) in čas strjevanja sta odvisna od vrste mase in temperature zraka.

KASNEJŠA OBDELAVA:

Ko je masa popolnoma strjena, jo lahko brusimo in poliramo. Z brušenjem dosežemo enotno višino z lesom, s poliranjem pa vrnemo smoli visoki sijaj, ki ga med brušenjem izgubi.

Teža 2 kg